Kina kan skam bruges til noget fornuftigt!\r\n

\r\nSom omtalt af Simon Loell andetsteds her på sitet, har jeg gang i et DotLine projekt, der går ud på at styre 150 LEDs via DMX i forskellige modes afhængig af hvilke ønsker man har. Projektet skal bruges som såkaldt trussvarmer (ikke at forveksle med trussevarmer – det er noget helt andet!) Truss er betegnelse for den type alukonstruktion der næsten altid anvendes til bygning af scene setups hvori der hænges intelligente lamper mv. op i. Trussen (altså alukonstruktionen!) er ofte oplyst af en lyskilde i den

ene eller begge ender. Men det sætter begrænsninger for hvor interessant det kan se ud. Med DotLine Projektet bliver det muligt at lave en langt mere raffineret og interessant oplysning af trussen.\r\n\r\nJeg har netop truffet aftale med en fabrik i Kina om at samle og levere de første 50 prototyper. Hvert eksemplar kan styre et rør på 2 meter, hvorfor det ialt giver til 100 meter truss.\r\n\r\nJeg har besøgt fabrikken et par gange og de er super flinke og, trods deres relativt trange kår, vældigt produktive. De fremstiller til dagligt LED baserede og gas-pære baserede moving heads, så de bevæger

sig i forvejen indenfor lysbranchen.\r\n\r\nJeg fik lov at tage en lille video af deres SMD pick'and'place maskine – som i sig selv var noget anderledes end det man normalt forbinder med sådan en maskine. Men det viser blot at man ikke behøver investere i millionklassen for at kunne producere SMD print. Maskinen er ikke verdens hurtigste, men alligevel væsentlig hurtigere og mere fejlfri end manuel håndmontering.\r\n\r\nhttp://www.largerthanlife.dk/picknplace.mp4\r\n\r\nJeg forventer, at de 50 prototyper er færdige i løbet af ca. februar 2013 – og så skal det blive spændende at se om projektet indfrier forventningerne. Under alle omstændigheder er det rasende interessant at lave sådant et samarbejde med en kinesisk leverandør. De er slet ikke så dumme som de ofte bliver gjort til – og så er det ingen hemmelighed, at prisen er vældigt attraktiv.\r\n\r\nHans-Henning Terp-Hansen, Januar 2013.

zp8497586rq