Jeg har længe manglet en dims, som kan måle nano-/ microAmpere, så man kunne se strømforbruget direkte på et scop.\r\n\r\nDavid fra EEVblog har lavet en her: http://www.eevblog.com/projects/ucurrent/\r\n\r\nJeg loddede en op med håb om, at den måske vil kunne bruges til mine fremtidige batteriapplikationer.2013-09-24 21.57.22\r\n\r\nKønt er det ikke, men til prototype er det vist fint nok.\r\n\r\n2013-09-24 21.57.52\r\n\r\nJeg loddede den op med et par MAX412 OP-AMPs. De har en høj båndbredde (BW) og lav input BIAS strøm, hvilket gør dem velegnet til små strømme og spændinger.\r\n\r\nJeg brugte en 10V forsyning til kredsløbet.\r\n\r\nSom en DUT (Device Under Test) benyttede jeg mig af endnu en strømforyning. Denne var koblet direkte til en 50kOhm modstand, så jeg ved 10V skulle få 200uA strømtræk, og dermed også et output på 200uV. jeg målte først efter med mit multimeter, som viste nøjagtigt 197uV hvilket er en udemærket opløsning til mit behov. Følsomheden på mit scop er rigeligt fint til dette også, hvorfor jeg satte scop proberne på kredsløbet.\r\n\r\nHer viste sig en noget anden verden end jeg havde regnet med.\r\n\r\nDer var masser af støj.\r\n\r\n2013-09-24 21.58.21\r\n\r\nI første omgang troede jeg det var min mock-up og de lange forsyningsledninger, men efter lidt hurtig test, viste det sig at komme fra DUT strømforsyningen.\r\n\r\nI hvert fald var næsten alt støj væk, da jeg koblede den fra.\r\n\r\n2013-09-24 21.58.30\r\n\r\nOg set med mit nye Rigols scops USB dump er det lidt mere tydeligt med støj, hvor der også er lavet FFT på.\r\n\r\n\r\n\r\nOg hvis man sætter et par cursorer på også:\r\n\r\n\r\n\r\nTil sidst en FFT af signalet, når DUT PSUen er koblet fra.\r\n\r\n\r\n\r\nDette er dog ikke noget problem, da målingerne jeg skal foretage jo netop er på batteriappikationer, og så er der ingen støjkilde.\r\n\r\nKonklusionen er, at jeg med denne frimærkestore dims kan få vist forholdsvis små udsving i strømforbrug.