Min datter synes det er enormt sjovt og spændende, at have en lommelygte. Den bliver brugt flittigt om morgenen og om aftenen, nu hvor vinteren nærmer sig, og der altid er mørkt.\r\n\r\nDesværre synes faren ikke at det er så sjovt hele tiden, at skifte batterier, da pæren i lommelygten er noget af en strømsluger.\r\n\r\nJeg var faktisk på vej til at lægge en LED lommelygte i indkøbskurven, da jeg kom i tanke om et simpelt LED driver PCB jeg fik fra et Elektorblad for nogle år siden. Det måtte da kunne bruges netop til denne ombygning.\r\n\r\nElektor september 2007\r\n\r\nLED driver schematic\r\n\r\nEfter en times tid i kælderen fik jeg fundet både en passende hvid LED, boret et større hul i parabolen og testet den nye driver, med overraskende resultat.\r\n\r\nLED vs bulb\r\n\r\nflashlight hack\r\n\r\nDet bevister blot endnu engang, at LEDs bare er super til nogle ting.\r\n\r\nAt gå fra et strømforbrug på ca. 265mA til 65mA, må da siges at være noget af en forbedring.\r\n\r\ncurrent bulpcurrent LED At der oveni købet er mere lysudbytte og bedre udnyttelse af den sidste strøm i batteriet er jo bare et plus.\r\n\r\n